[미국] 몰레에르의 나노버블 기술 남미 진출
카피쿠아와 칠레·페루 농장에 나노버블 기술 도입 위한 유통 파트너십 체결

세계 유수의 나노버블(Nanobubbles) 기술회사인 몰레에르(Moleaer)가 남미 칠레의 카피쿠아(apicua)와 새로운 유통 파트너십을 맺고 이 지역의 농업에 혁신적이고 특허받은 기술을 도입하고 있는 등 중남미로 진출하고 있다.

소금 입자보다 2천500배 작은 나노버블(Nanobubbles)은 수질개선, 더 건강한 뿌리 지역 조성, 농작물 수확량 증가 등 다양한 혜택을 제공함으로써 농업 생산성을 높인다.

건강한 뿌리는 건강한 식물의 성장을 촉진하여 식물이 환경적 스트레스를 더 잘 처리할 수 있도록 한다.

카피쿠아(apicua)는 지난 2019년부터 칠레 농업에서 블루베리(blueberry) 작물에 중점을 맞둔 몰레에르(Moleaer)의 나노버블(nanobubble) 기술을 시험해 왔다.

이 실험들은 식물 급수 시스템에 수십억 개의 나노버블(Nanobubbles)을 주입하는 것이 농작물 성장과 농업 수익성을 증가시킨다는 것을 증명했다.

이제 몰레에르(Moleaer)의 나노버블 기술은 지역 전역의 농부들에게 널리 보급되는 것이 가능할 것으로 예상하고 있다.

카피쿠아(Kapicua) 농업기술자인 벤자민 랩베(Benjamin Labbe)은 "우리는 농업인들의 생산성을 높이기 위한 세계적 수준의 솔루션을 제공하기 위해 노력하고 있는 지속가능하게 초점을 맞춘 기술회사와 협력하게 되어 자랑스럽다"라고 말했다.

자민 랩베(Benjamin Labbe)은 이어 "우리의 파트너십을 통해 중남미 농부들의 나노버블(Nanobubbles) 기술 접근성을 높이고 있다. 몰레에르(Moleaer) 나노버블(Nanobubbles) 기술은 농작물 성장을 개선하고 수확 시기를 줄이기 위해 비용 효율적이고 화학적이지 않은 솔루션을 농부들에게 제공할 것이다"라고 덧붙엿다.

엘레멘탈식품(Elemental Foods)의 과일 분야 관리자인 크리스티안 그위너(Cristian Gwinner)는 "몰레에르(Moleaer)의 나노버블 발생기를 구현한 이후 관개수에서 산소 농도가 증가하는 것을 관찰해 왔다"라면서 "지난 시즌에는 산소 나노버블을 이용해 수질을 개선해 과일 크기와 블루베리의 전반적인 품질이 11% 증가했다. 우리 식물은 생기가 좋아져 과일 크기가 좋아져 식물 성장이 훨씬 좋아졌다"라고 말했다.

몰레에르(Moleaer)의 닉 다이너(Nick Dyner) CEO는 "북미와 유럽 전역의 농부들은 그들의 관개 시스템 안에서 우리 나노버블 기술을 사용한 후 이미 수질, 뿌리 발달, 그리고 생산성 향상을 보았다"라면서 "우리는 이제 카피쿠아(Kapicua)와의 상업적 제휴를 통해 특허 기술을 중남미 농부들에게 가져다 줄 수 있게 되어 흥분된다"고 말했다.

몰레에르(Moleaer)의 나노버블 발생기는 북미와 유럽 전역의 75개 이상의 온실에 이미 설치되어 있어 다양한 과일과 채소에 걸쳐 식물 건강과 수확량을 향상시키고 있다.

몰레에르(Moleaer)의 나노버블 발생기는 현재 카피쿠아(Kapicua)를 통해 이용 가능하다. 몰레에르(Moleaer)의 특허 기술에 대해 자세히 알아보려면 moleaer.com를 참조.

■ 몰레에르(Moleaer) 정보
몰레아어TM은 물, 음식, 천연자원을 향상시키고 보호하기 위해 나노버블(Nanobubbles)의 잠재력을 최대한 발휘하는 임무를 가진 미국 나노버블(Nanobubbles) 기술회사다.

몰레에르(Moleaer)는 시와 산업 규모에서 비용 효율적으로 수행할 수 있는 최초의 나노버블 발생기를 개발하여 미국에서 나노버블 산업을 확립했다. 몰레에르(Moleaer)는 대학과의 파트너십을 통해 나노버블이 농업, 원예, 폐수, 수생관리, 자원회수 등에서 복잡한 산업적 과제를 해결할 수 있음을 입증했다. 몰레에르(Moleaer)는 2016년부터 전 세계 350여 곳의 고객 사이트에 나노버블 발전기를 배치했다.

■ 나노버블(Nanobubbles) 정보
나노버블(Nanobubbles)은 육안으로는 보이지 않으며, 식탁용 소금 한 알보다 2천500배 작다. 나노버블(Nanobubbles)은 물 속에 오랫동안 매달려 있어 물 전체로 연속적으로 산소를 전달하는 배터리처럼 작용한다.

산소가 소비됨에 따라 나노버블(Nanobubbles)은 더 많은 산소를 용액으로 분산시켜 용존산소의 수준을 유지하게 된다.

몰레에르(Moleaer)는 용수 1피트당 85%가 넘는 효율로, 호흡 및 가스 주입 업계에서 가장 높은 검증된 산소 전달률을 제공한다(Michael Stenstrom, UCLA, 2017).

■ 카피쿠아(apicua) 정보
카피쿠아(apicua)는 칠레에 본사를 둔 지속가능한 농업기술 제공업체 및 유통업체로 중남미에 서비스를 제공하고 있으며, 칠레와 페루를 중심으로 향후 우루과이로의 진출이 추진되고 있다.

카피쿠아는 지역 전역에 걸쳐 과수 및 채소 농가를 대상으로 35건 이상의 상업적 검증을 마쳤다. 카피쿠아의 주요 작물로는 블루베리, 아보카도, 귤, 포도, 상추, 토마토, 체리가 있다. 자세한 내용은 kapicua.cl을 참조하십시오.

[원문보기]

Moleaer Launches Nanobubble Technology In Latin America
New distribution partnership brings nanobubble technology to farms in Chile & Peru

 Torrance, CA (GLOBE NEWSWIRE) - Moleaer, the world’s leading nanobubble technology company, is expanding into Latin America, having formed a new distribution partnership with Kapicua to bring its innovative, patented technology to the region’s agriculture industry.

Nanobubbles, 2500 times smaller than a grain of salt, enhance agricultural productivity by providing a multitude of benefits that range from improving water quality, creating a healthier root zone and increasing crop yield.

Healthy roots promote healthy plant growth, enabling plants to better handle environmental stress.

Kapicua has been trialling Moleaer’s nanobubble technology since 2019 in Chilean agriculture, focused on blueberry crops.

These trials have proven that injecting billions of nanobubbles into the plant watering system increases crop growth and agricultural profitability.

Now, Moleaer’s nanobubble technology will be widely available for farmers throughout the region.

Benjamin Labbe, Agricultural Engineer, Kapicua said: "We're proud to partner with a sustainably-focused technology company that is committed to providing world-class solutions to increase productivity for farmers.

"Through our partnership, we're increasing access for farmers in Latin America to nanobubble technology. Moleaer's nanobubbles will provide farmers with a cost-effective, chemical-free solution to improve crop growth and decrease time-to-harvest rates."

Cristian Gwinner, Fruit Area Manager, Elemental Foods said: "Since implementing Moleaer's nanobubble generator, we've observed an increase in oxygen levels in our irrigation water.

"Last season we saw an 11 percent increase in fruit size and overall quality of our blueberries by using oxygen nanobubbles to improve water quality. Our plants have had much better vegetative growth, with improved vigor that has produced better fruit size.”

Nick Dyner, CEO, Moleaer, said: “Farmers throughout North America and Europe have already seen an improvement in water quality, root development and increased productivity after using our nanobubble technology within their irrigation systems. We’re excited to now bring our patented technology to Latin American farmers through our commercial partnership with Kapicua.”

Moleaer’s nanobubble generators have already been installed in over 75 greenhouses across North America and Europe improving plant health and harvest yields across a variety of fruits and vegetables.

Moleaer’s nanobubble generators are now available through Kapicua. To learn more about Moleaer’s patented technology, visit moleaer.com

About Moleaer
MoleaerTM is an American-based nanobubble technology company with a mission to unlock the full potential of nanobubbles to enhance and protect water, food, and natural resources.

Moleaer established the nanobubble industry in the U.S. by developing the first nanobubble generator that can perform cost-effectively at municipal and industrial scale. Through partnerships with universities, Moleaer has proven that nanobubbles can solve complex industrial challenges in agriculture, horticulture, wastewater, aquatic management, and resource recovery.

Moleaer has deployed nanobubble generators at more than 350 customer sites worldwide since 2016. To learn more, visit: www.Moleaer.com

About nanobubbles
Nanobubbles are invisible to the naked eye, 2500 times smaller than a single grain of table salt. Nanobubbles remain suspended in water for long periods of time, acting like a battery that delivers oxygen continuously to the entire body of water.

As oxygen is consumed, the nanobubbles diffuse more oxygen into solution, sustaining the level of dissolved oxygen.

Moleaer provides the highest proven oxygen transfer rate in the aeration and gas infusion industry, with an efficiency of over 85 percent per foot of water (Michael Stenstrom, UCLA, 2017).

About Kapicua
Kapicua is a Chilean-based sustainable agro-industrial technology provider and distributor, serving Latin America, with a focus in Chile and Peru, and future expansion to Uruguay.

Kapicua has completed more than 35 commercial validations with fruit and vegetable farmers throughout the region. Primary crops for Kapicua include blueberries, avocados, tangerines, grapes, lettuce, tomatoes, and cherries. To learn more, visit: kapicua.cl

[출처=워터온라인(https://www.wateronline.com/doc/moleaer-launches-nanobubble-technology-in-latin-america-0001) / 2020년 5월 13일]

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